Al enkele weken keken de jeugdige karateka’s uit naar deze zondag, 3 februari 2019:  “Dé kata-wedstrijd in Zonhoven.”
Tijdens de jeugdtrainingen van de afgelopen weken was dan ook iedereen consequent aanwezig om de kata’s te oefenen.  Zelfs onze witte gordels werden ingewijd in heian nidan en heian sandan.  De trainingen werden ernstig genomen, zoals het een echte karateka betaamt.

Het is mooi om te zien hoe elke jongere de anderen aanmoedigt en naast zijn eigen prestatie, ook hoopt dat de anderen het goed doen.

Al de inspanningen van de afgelopen weken hebben dan ook hun vruchten afgeworpen.  Alhoewel we met een kleine ploeg van 11 karateka’s naar de Evenementenhal van Zonhoven trokken, mochten we huiswaarts keren met maar liefst 7 bekers.

In de categorie van de witte gordels behaalde Sen Jeuris een verdiende derde plaats.  Zijn voorspelling van ’s morgens was dan ook uitgekomen: “Ik ga dat goed doen.”

Bij de gele gordels kon Kasper Loncke goed zijn mannetje staan.  Hij behaalde ook een zeer mooie derde plaats met een minimumverschil van 0,1 punten met de tweede.

Zoë Vos toonde zich van haar sterkste kant.  Haar gemotiveerde houding en haar kracht werden beloond met een gouden plak.

Onze oudste karateka’s gingen aan de haal met alle medailles.  Jill De Munter stond op het hoogste schavotje met rechts van haar Kimberly Aerts en links Britt De Munter.

Honbu Dojo trad ook aan voor de ploegenkata.  Zij namen het op tegen drie ploegen van Dokan Zonhoven.  Kimberly, Britt en Jill behaalden voor de derde keer op rij de hoogste score en mogen daardoor ook de wisselbeker definitief naar de Honbu Dojo meenemen.

Proficiat aan alle jongens en meisjes die hier vernoemd werden.  Maar voor mij zijn alle deelnemers een winnaar, dus ook Lina en Tijl Dejeneffe, Tessa Vos, Emma Veekmans en Arno Mebis.  Goed gewerkt.  We blijven trainen en misschien staan jullie volgende keer op het erepodium.
Dank aan de ouders, grootouders, … onze trouwste supporters.  Dank zij jullie kunnen onze jongeren elke week hun karatevaardigheden bijschaven. 
Ook dank aan sensei Dirk Heene, Stefaan Hemeleers, Frank Aerts en André Manteleers voor jullie hulp bij de jurering. 
Dank aan de organisatie van Dokan om onze jongeren op deze manier te leren kennismaken met competitie en karateka’s van andere clubs.

Hieronder enkele sfeerbeelden van deze prachtige dag:

 De ploeg met omkadering, klaar voor de wedstrijd

 

 Ereschavot witte gordels, proficiat Sen !!

 

Ereschavot gele gordels, proficiat Kasper !!

 

 

Ereschavot groene gordels, proficiat Zoë !!

 

 

Ereschavot +14 jarigen, proficiat Jill, Kimberly en Britt !!

 

 

Ereschavot groepskata, nogmaals onze drie musketiers, Kimberly, Britt en Jill, dikke proficiat met het definitief veroveren van de groepsbeker !!!

 

En voor ALLE deelnemers, een welverdiende medaille !!