Toen Maarten en Kelly me vroegen om een huwelijk te sluiten volgens de Keltische gewoonten, en dan nog wel in de dojo, moest ik even nadenken. Toen ze mij ook nog vroegen als ceremoniemeester of druide te functioneren wist ik het helemaal niet meer.

Op 27 juni was het zover. De dojo omgevormd tot een cirkel van klimop tussen de bokszak en de gewichten. Een hele groep familie, collegas karatekas, vrienden en maar liefst 4 getuigen ..... Dat kwam goed uit want heel de rite verloopt in verband met de 4 windstreken en de 4 elementen daarmee verbonden. Nog nooit was ik zo nerveus, bijna kreeg ik de kaars niet aangestoken van de bibber. Het zweet in mijn schoenen.


Alles verliep sereen  en ingetogen. Maarten ( in kilt ) en Kelly, prachtig uitgedost, uitten hun beloften en liefde naar elkaar toe, verbonden met het touw, de getuigen en de aanwezigen  en bevestigd met de handen op het zwaard van de grootmeester van de Tempeliers. Wat een sfeer.

Aarde, water, lucht en vuur ... De goede geesten waren er zeker bij. Het avondfeest  bekroonde het hele gebeuren tot na de mystiek van middernacht en de doedelzakspelers bliezen de wind de goede richting uit. De dojo was even iets anders, ook ik voelde mij anders en diep betrokken bij deze mensen die in de honbu dojo gegroeid zijn tot zwarte band, en ook elkaar gevonden hebben.Een mooie toekomst toegewenst van ons allen.

Dirk, de sensei en even druide.