Finse karatebeoefenaar reeds 7 jaar actief in karateclub HONBU DOJO te Kuringen

Antti  Kovalainen was een jonge knaap van tien toen hij met karate startte in het Finse Kajaani. Zijn trainer Jarmo verbleef vier maanden in Hasselt in 1992 en verbleef in de Honbu Dojo. België was ,en is nu nog steeds, een uitstekende uitvalsbasis voor karatetrainingen in Europa.

Later werd de lesgever (Dirk Heene) van de Hasseltse club regelmatig uitgenodigd en er ontstond een hechte band tussen het Finse karate en Hasselt. Ieder jaar trok een groep uit België naar het Noorden voor een Kesaleiri (zomerkursus) met prachtige trekkings en kanotochten door de natuurreservaten.

Op deze kursussen was Antti een vaste klant en groeide ook de vriendschap tussen de internationale deelnemers. Zo besloot Antti om, net zoals zijn trainer, om ook naar België te komen en hier zijn toekomst op te bouwen. In het karate kwam hij goed aan zijn trekken en ging hij mee op vele internationale stages. Dagelijks was hij in de oefenzaal en trainde samen met of onder leiding van Dirk.

Hij werd een graag geziene gast op vele internationale stages en behaalde zijn vierde dan. Met zijn 31 jaren is hij een van de jongste karatebeoefenaars met deze graad.

Bijscholingen voor Nederlands brachten hem dichter bij de mogelijkheden om hier te blijven. Hij is nu een van de trainers in de Hasseltse Honbudojo en vond stabiel werk als mekanieker in een Zonhovens metaalbedrijf.

In April is hij zeven jaar bij ons en komt dagelijks trainen,lesgeven, of...een pintje drinken in de club. Hij geeft les in de Honbu Dojo, iedere zaterdag om 10.30 uur in de Herkenrodebosstraat 40 te Kuringen, of op woensdag om 19.30 uur in de sporthal van Lummen.