Woordje van de sensei

 

30/10/2020

 

Beste leden,

 

Na de lockdown door de Corona-periode van deze lente en deze zomer namen we een goede wederopstart met de trainingen in onze club, mits het respecteren van de veiligheidsregels.  Sedert woensdag 28 oktober moeten we helaas onze activiteiten weer stoppen. 

 

Vele clubleden namen een goede start en Kimberley Aerts slaagde zelfs voor haar 1ste Dan.  Door de omstandigheden kunnen onze trainingen niet meer doorgaan tot nader bericht van de overheid.  Toch is dit niet het moment om de moed te verliezen en onze trainingen te stoppen.  Online kunnen we de verbinding behouden en kunnen we ons fysiek en technisch op peil houden.  Maar het is niet hetzelfde.  Toch moeten we door creativiteit en zelfdiscipline proberen onze standaard te behouden en in samenwerking met verschillende trainers onze karate-activiteit stimuleren.

 

Er zijn verschillende mogelijkheden om thuis te trainen met het Zoom-systeem van internet. 

 

Elke dinsdag,  donderdag en zondag om 18.00 uur kan je deelnemen aan een aangepaste training onder leiding van Greg Konieczka (6de Dan Kase Ha).  Verscheidene van onze gevorderde clubleden waaronder ikzelf, Yvette, Alex, Marina en Oliver nemen hieraan reeds deel.

 

Je kan ook deelnemen aan de stage Fuju Keiko met verschillende internationale trainers op 6 – 7 en 8 november. 

 

Indien je niet in de mogelijkheid bent, kan je toch steeds een plaats vinden binnen of buiten om je kata’s te herhalen.  Voor de rest is een dosis goede moed vereist en moet niet uitsluitend je fysiek, maar ook je spirit en mentaliteit in deze periode aangesproken worden.

 

Je kan ook een oefenboek of schrift samenstellen waarin je tijdens deze Corona-periode je trainingen opschrijft.  Later zal je verbaasd staan wat je allemaal tijdens deze moeilijke periode hebt gepresteerd … of niet.

 

Ik wens je allemaal veel creativiteit en goede moed.

 

Zodra we weer aan de slag kunnen in de dojo, zal je het zeker weten.

 

 

Dirk Heene

 

Voorzitter en sensei

 

In verband met de laatste danexamens die uiteindelijk toch doorgingen in de Honbu Dojo op 18 oktober, een speciale vermelding voor Kimberly Aerts. Zij behaalde met een prachtig examen de 1ste DAN. Samen met haar vader Frank Aerts komen zij de familie van de zwarte banden verrijken.

Kimberly heeft onder moeilijke omstandigheden (corona) een bijzondere voorbereiding meegemaakt, maar ook dankzij de hulp van vader Frank kon zij gebruik maken van de Honbu Dojo. Alle juryleden waren erg lovend. Als trainer van de Honbu Dojo ben ik trots op Kimberly en hoop haar verder te zien groeien in haar karate-do

Gedurende het W.E. van 10-12 Mei 2019 vond de Natsu Gasshuku KSKA in Espinho Portugal plaats.

Ondervoorzitter KSKA Jim Martin 8ste Dan heeft op 12/05/2019, na overleg met de voltallige Shihankai KSKA, beslist om Dirk Heene 8ste Dan, een 9de Dan graad toe te kennen als beloning voor zijn jarenlange inzet, gedrevenheid, toewijding en liefde voor de karate.

Gefeliciteerd Shihan Dirk en dank je voor alles,

Vanwege het bestuur en alle leden Honbu Dojo

 

Met 135 deelnemers tijdens de passover stage in Nahariya ( Israël).

Ook Philip ( jawel) was erbij !

De moeite waard om volgend jaar 2-5 april te koppelen aan een bezoek aan het heilig land ,een week voor onze Pasen

Hier een sfeerbeeld van de deelnemers: