Gedurende het W.E. van 10-12 Mei 2019 vond de Natsu Gasshuku KSKA in Espinho Portugal plaats.

Ondervoorzitter KSKA Jim Martin 8ste Dan heeft op 12/05/2019, na overleg met de voltallige Shihankai KSKA, beslist om Dirk Heene 8ste Dan, een 9de Dan graad toe te kennen als beloning voor zijn jarenlange inzet, gedrevenheid, toewijding en liefde voor de karate.

Gefeliciteerd Shihan Dirk en dank je voor alles,

Vanwege het bestuur en alle leden Honbu Dojo

 

Toen Maarten en Kelly me vroegen om een huwelijk te sluiten volgens de Keltische gewoonten, en dan nog wel in de dojo, moest ik even nadenken. Toen ze mij ook nog vroegen als ceremoniemeester of druide te functioneren wist ik het helemaal niet meer.

Op 27 juni was het zover. De dojo omgevormd tot een cirkel van klimop tussen de bokszak en de gewichten. Een hele groep familie, collegas karatekas, vrienden en maar liefst 4 getuigen ..... Dat kwam goed uit want heel de rite verloopt in verband met de 4 windstreken en de 4 elementen daarmee verbonden. Nog nooit was ik zo nerveus, bijna kreeg ik de kaars niet aangestoken van de bibber. Het zweet in mijn schoenen.


Alles verliep sereen  en ingetogen. Maarten ( in kilt ) en Kelly, prachtig uitgedost, uitten hun beloften en liefde naar elkaar toe, verbonden met het touw, de getuigen en de aanwezigen  en bevestigd met de handen op het zwaard van de grootmeester van de Tempeliers. Wat een sfeer.

Aarde, water, lucht en vuur ... De goede geesten waren er zeker bij. Het avondfeest  bekroonde het hele gebeuren tot na de mystiek van middernacht en de doedelzakspelers bliezen de wind de goede richting uit. De dojo was even iets anders, ook ik voelde mij anders en diep betrokken bij deze mensen die in de honbu dojo gegroeid zijn tot zwarte band, en ook elkaar gevonden hebben.Een mooie toekomst toegewenst van ons allen.

Dirk, de sensei en even druide.

Met 135 deelnemers tijdens de passover stage in Nahariya ( Israël).

Ook Philip ( jawel) was erbij !

De moeite waard om volgend jaar 2-5 april te koppelen aan een bezoek aan het heilig land ,een week voor onze Pasen

Hier een sfeerbeeld van de deelnemers:

Afgelopen november was een drukke stagemaand, vooral de Mullheimstage en de Verjaardagstage in Luxemburg waren hoogvliegers.
We trainden tweemaal Nijushiho met Juan Pablo; zelf concentreerde ik me op Kanku sho uitvoering en Bassai Sho Bunkai.

December is alvast begonnen met de begrafenis van Bernd Brezinski. Veel herinneringen werden opgehaald; veel oude bekenden teruggezien...

Afgelopen weekend 6 en 7 december was er de Budostage in Terneuzen. Katas Tawada no Passai en Bassai Sho.
In kobudo struikelde ikzelf meerdere malen over Kongo no Kon van sensei Taira.

Hoog tijd om de Bo weer ter hand te nemen. Met alles en zeker met budo is oefening en herhaling de gouden regel voor vooruitgang.

Mijn beste eindejaarswensen aan allen;
Trouw en vriendschap zitten in een parel, verborgen in het zand.
Enkel diegenen die begrijpen kunnen deze zien. 

Dirk